Konuşmacı: Prof. Dr. Ali ÇELİK

(Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi)

Konu: “Türk Kültür Hazinesinde Nevruz”

Tarih: 20 Mart 2015 Cuma

Yer: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu, Saat: 14.00

NEVRUZ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KARŞILANDI

Bu yıl 20-21 ve 22 Mart tarihlerinde 3 gün süren çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz’un ilk etkinliği 20 Mart 2015 Cuma günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Bolu Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan program, öğrencileri ve Bolu halkını hem bilgilendirdi hem de keyifli anlar yaşattı.

Program saygı duruşunun ardından Kırgızistan Osh Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 20 öğrencinin okuduğu İstiklal Marşı ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan AİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa, Abant İzzet Baysal Üniversitesi adına konukları selamlayarak Nevruz’un bütün Türk dünyasında büyük bir coşkuyla kutlandığını, Türk Soylu halkların ortak bayramı olduğunu belirterek, tabiatın yeniden canlandığı, dirildiği bugünde, “karları delip filiz veren kardelen çiçeğinin, Türkmen kardeşlerimizin deyişiyle "Oğuz Gülü"nün güzelliği, "Oğuz Günü"nün sıcaklığı bütün bir yıl boyunca sizlerle birlikte olsun, Nevruzunuz kutlu olsun” diyerek sözlerine son verdi. Belediye Başkan yardımcısı Emine Davarcıoğlu’da Nevruz’un bütün Türk dünyasında yeniden canlanışı, dirilişi, baharın gelişini ifade ettiğini belirterek, Nevruz barış, hoşgörü, kardeşlik ve dostluk bayramıdır dedi. Konuşmaların ardından Kültür Bakanlığınca hazırlanan “Türk Dünyasında Nevruz” konulu belgesel film izlendi. Bundan sonra konuşmacı olarak programa davet edilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çelik, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Meral Ozan tarafından dinleyicilere tanıtıldı. Biyografisinin sunumundan sonra sahneye gelen Prof. Çelik “Türk Kültür Hazinesinde Nevruz” konulu konferansını sundu.