Moderatör: Doç. Dr. Nuray ÖZDEMİR

(Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi)

Dr. Ayşe Ege YILDIRIM

Mudurnu Alan Yönetimi Proje Yöneticisi

Mehmet TUNÇKOL

(Araştırmacı-Yazar)

Konu: “Anadolu’dan Bir Tanık:Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet Dönemi”

Tarih: 25 Mayıs 2016 Çarşamba

Yer: Gülezler Konağı, Saat: 19.00-21.00

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) BAMER konferanslarında, “Anadolu’dan Bir Tanık: Bengüboz’un Objektifinden Mudurnu’da Erken Cumhuriyet” konusu ele alındı. Gülezler Konağı’nda AİBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuray Özdemir’in moderatörlüğünde düzenlenen konferansta, Mudurnu Alan Yönetimi Başkanı Dr. Ayşe Ege Yıldırım ile Araştırmacı-Yazar Mehmet Tunçkol, Mudurnulu Fotoğraf Sanatçısı Ahmet İzzet Bengüboz’un yaşamını ve eserlerini ele aldılar.

Çocukluğundan bu yana tanıdığı Ahmet İzzet Bengüboz’a dair anılarını paylaşan Mehmet Tunçkol, portre çekimlerinin yanı sıra Bengüboz’un bayramlar, resmi törenler ve önemli günlerde çektiği fotoğrafların bir dönemin tarihine ışık tuttuğunu söyledi. Dr. Ayşe Ege Yıldırım ise, Mudurnu Kültürel Miras Alanı planı kapsamında, Bengüboz’un fotoğraflarının derlenip sergilenmesi amacıyla hazırlanan ve Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin katkı sağladığı proje hakkında bilgi verdi. Konferansa Ahmet İzzet Bengüboz’un torunu Mehmet Kadri Bengüboz da dinleyici olarak katıldı.