Prof. Dr. Recep KARADAĞ

(Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi)

Konu: "Geçmişten Günümüze Doğal Boyamacılık"

Tarih: 14 Nisan 2011 Perşembe, Saat: 14.00

Yer: AİBÜ Kültü Merkezi Pembe Salon, Gölköy

Karadağ doğal boyacılığı anlattı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından ‘Geçmişten Günümüze Doğal Boyacılık’ adlı bir konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Karadağ, doğal boyacılığın serüvenini anlatarak, Anadolu’daki doğal boyama ile meydana getirilmiş eserlerden örnekler verdi. Bolu, Mudurnu, Göynük, Seben, Kıbrısçık ve Gerede Halk Eğitim Müdürlerinin hazır bulunduğu konferansta, Recep Karadağ doğal boyacılığın gelişmesi ve bu kültür aktarımının sağlanması için yapılması gerekenleri de anlattı. Konferansın sonunda AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Prof. Dr. Recep Karadağ’a teşekkür plaketi verdi.

Konferansın ardından, İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde Bolu’daki mevcut halk eğitim merkezlerinin yaptığı çalışmalar sergilendi. Birbirinden güzel el işi örneklerinin sergilendiği stantları gezen Prof. Dr. Recep Karadağ, Bolu kültürünün bu anlamda zengin olduğunu belirtti.