“Bebekler Ne Çok Şey Söyler”

Kitre Bebek Sergisi

Tasarımcı: Özge Ayşegül BAYDUZ

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Meslek Yüksekokulu ve BAMER İşbirliği ile

Tarih: 28 Nisan 2014 PAZARTESİ, Saat: 14.00 - 05 Mayıs 2014 PAZARTESİ

Yer: Gülezler Konağı

AİBÜ’de Kitre Bebek Sergisi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) geleneksel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Güney bölgelerde yetişen yabani geven otunun öz suyunun kurumasıyla elde edilen ve ağaç kabuğuna benzeyen ‘kitre’ adlı bir maddeden hazırlanan el yapımı geleneksel bebekler, Gülezler Konağında sergilenmeye başlandı.
AİBÜ’de Bolu Meslek Yüksekokulu ile Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından düzenlenen ‘Kitre Bebek Sergisi’ açıldı. Açılışa katılan Genel Sekreter Doç. Dr. Erdal Bekiroğlu, Bolu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Lök ile öğretim üyeleri ve öğrenciler, serginin yaratıcısı Tasarımcı Özge Ayşegül Bayduz’dan kitre bebekler hakkında bilgi aldılar. 30 kitre bebekten oluşan sergide, geleneksel bebeklerden 18’i Bolu ve yörelerine, 12’si ise Türki Cumhuriyetler ile Balkan ülkelerine ait yine Özge Ayşegül Bayduz tarafından hazırlanan kıyafetleri giyiyor. Kitre Bebek Sergisi, 5 Mayıs Pazartesi gününe kadar Gülezler Konağında gezilebilir.