BAMER 30. Kıbrıscık Kültür Sanat Festivali ve Köroğlu Zirve Yürüyüşü’ne Destek Verdi

20 Mart 2024 Çarşamba

29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen, üniversitemiz ve BAMER’in paydaş olduğu “30. Kıbrıscık Kültür Sanat Festivali ve Köroğlu Zirve Yürüyüşü” ‘nde BAMER adına atölye çalışması gerçekleştirildi. BAMER müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize YASA koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Bilim Şenliği etkinlikleri ve Kültürel Miras Bilgi Yarışması katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Eğitim Fakültesi’nin desteğiyle BAMER tarafından organize edilen bilim şenliğinde Praksinoskop, Tırmanan Koni, Plazma Küresi ile bilime ilgi ve merak uyandırılırken Mikroskopta incelenen çeşitli preparatlar da gözlemcilerin ilgi odağı oldu. Ayrıca el becerisi oyunu, matematik illüzyonu ve Kültürel Miras Bilgi Yarışması da eğlenceli anlar yaşattı. Katılımcılara kendi kültürümüzden olan önemli bilim insanlarını tanıtan kitap ayraçları dağıtıldı.