Doğal Boyamacılık ve Bolu Bölgesi Doğal Boya Kaynakları

27 Mart 2019 tarihinde 18.00-20.00 saatleri arasında arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezinde, Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Azize YASA Hanımın öncülüğünde düzenlenen Doğal Boyacılık ve Bolu Bölgesi Doğal Boya Kaynakları Eğitim Etkinliğimizin sunumunu yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Öğretim Üyesi hemşerimiz Prof. Dr. Nigar MERDAN Hanım; Doğal Boyacılık alanının tarihsel ve kültürel gelişimini Dünya, Türkiye ve Bolu ölçeğinde biz katılımcılara anlattı.

Prof. Dr. Nigar MERDAN ve Bolu Bölgesi Doğal Boya Kaynaklarının toplanmasında ve araştırılmasında katkısı bulunan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Tekstil Giyim Ayakkabı Bölüm Başkanı ve Tekstil Teknolojisi Dr. Öğretim Üyesi Filiz YILDIZ katılımın çok yoğun olduğu Eğitim Etkinliğimizdeki katılımcı öğrencilerin birçok sorularını detaylı bir biçimde cevaplandırmanın yanı sıra öğrencilerimizin ufkunu açarak onlara yol gösterdiler.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol AYAZ Hocamız İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden gelip Bolu’da ve Bolunun İlçelerinde Doğal Boya Araştırması Toplaması ve İncelemesi yapan değerli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nigar MERDAN Hanımefendiye yaptığı çalışmalardan ve Eğitim Etkinliğinin düzenlenmesine katkıda bulunmasından ötürü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından basılan Teşekkür Plaketini takdim ederek yaptığı bu değerli çalışmalardan ötürü Üniversitemiz adına teşekkürlerini sundu.

Bolu’nun ileri gelenleri Öğrencilerimiz, Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışanları ve Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Azize YASA ile birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol AYAZ Bey, İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nigar MERDAN Hanım hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yoğun katılımın olduğu Doğal Boyacılık ve Bolu Bölgesi Doğal Boya Kaynakları Eğitim Etkinliği katılımcıların yeni ve bilimsel bilgiler edinmesine büyük bir vesile oldu.

Tüm katılımcıları Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Ailesi adına teker teker tebrik eder gelecek dönemde düzenleyeceğimiz Etkinliklerimizde aramızda görmekten onur duyarız.