Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik

20 Mart 2024 Çarşamba

Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından 16 haziran 2023 tarihinde, İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi sakinleri için düzenlenen “Bir Tatlı Huzur Almaya Geldik” programı katılanların beğenisiyle gerçekleştirildi.

Tarihi Gülezler Konağı’nda düzenlenen programa; Cumhuriyet Başsavcısı Ali Keleş, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Timuçin Erem, İzzet Baysal Vakıf Huzur Evi Müdürü Talat Orbay Oflaz, büyüklerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Zuhal Güler’in “Yaşlı Kime Denir?” söyleşisinin ardından kabak kemane ve ritim sazda Orhan Aytar ve bağlamada Levent Üçer’in ezgileri eşliğinde solistler Asuman Sarı ve Şükran Öztürk’ün seslendirdiği türküler keyifle dinlendi. Bolu, Kıbrıscık ve Mengen oyunlarından derlenen halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı. Etkinlik sonrası ikram sırasında keyifli ve samimi sohbetler yüzlerde tebessüm oluşturdu.